Kesäkausi lähenee ja punaiset laivat täyttyvät pian lapsiperheistä. Kesäsesonki on vilkkainta aikaa juuri lapsiperheiden Tukholman matkailussa. Suomalaiset ajattelevat myös enenemissä määrin Tukholmaa hyvin lapsiystävällisenä kohteena. VisitSwedenin Tukholman brändi-tutkimuksen mukaan fiilikset Tukholmasta juuri lapsiystävällisenä kohteena ovat kasvaneet 76-prosenttiin edellisvuoden 64 prosentista (1*). Suomalaisten yöpymisistä vuonna 2013 Tukholmassa 39 prosenttia tehtiin kesäkuukausien (kesä, heinä ja elokuu) aikana (2*). 

image

”Kesä on ehdottomasti korkeasesonkiamme ja aikaa jolloin lapsiperheet matkustavat eniten, ja siksi silloin on lapsille tarjolla erityisen paljon tekemistä. Kokousosastot muuttuvat juhannuksen tienoilla Ville Viking Muksuloiksi, jolloin lasten leikkitilat moninkertaistuvat.”, kertoo Viking Linen viestintäpäällikkö Christa Grönlund.

Tukholma kiinnostaa monipuolisuudellaan ja kaupungissa vierailee vuosittain noin 1,8 miljoonaa suomalaista joko risteillen tai lentäen – suomalaiset ovat näin ollen kaupungin suurin kävijäryhmä. Suomalaiset myös kuluttavat risteilymatkustajista toisiksi eniten. Tukholman matkan aikana suomalainen risteilymatkustaja kuluttaa keskimäärin 315 euroa, Turusta ja Naantalista tulijat jopa hieman enemmän kuin Helsingistä Tukholmaan matkaavat(*3).

Koska Tukholma on suomalaisille lapsiperheille kiinnostava kohde nimenomaan kesällä, haluamme tuoda perheiden näkökulman lähemmäksi kohteen markkinointia. ”Tukholma on monipuolinen kesäkaupunki veden äärellä. Djurgårdenin saaren monet tunnetut kohteet sekä kuninkaalliset puistoalueet luovat perustan rentouttavalle perhelomalle kesäisessä Tukholmassa.”, sanoo VisitSwedenin projektipäällikkö Thomas Junell.  

Etsimme siis kolmea perhettä, jotka vierailevat eri ikäisten lastensa kanssa Tukholmassa ja kokevat tietenkin suosittuja Junibackenin ja Skansenin seikkailuja, mutta myös rohkaisemme heitä löytämään omanlaisensa Tukholman.

Kilpailussa haetaan kolme lapsiperhettä tehtävään Tukholmassa. Perheiden tehtävänä on dokumentoida matkansa ja elämyksensä Tukholmassa matkavideon muodossa. Tehtävään valittujen perheiden matkavideot julkaistaan netissä Tukholma.fi-YouTube –kanavalla sekä yhteistyökumppaneiden sivuilla. Perheiden hakuaika on 6.5.-22.5.2014. Kolmen finalistiperheen videoista yleisö äänestää oman suosikkivideonsa viikoilla 23-24.

Tehtävään valittujen perheiden matkat sisältävät:

  • Viking Linen laivamatkat Helsinki/Turku – Tukholma m/p sis. hytin neljälle hengelle sekä ruokailut laivalla     
  • Yhden yön hotellimajoitukset Tukholmassa neljälle hengelle (2 x 2-hh / 1 yö) keskustahotellissa
  • Tukholma-kortit (48 h) neljälle hengelle

Kilpailuun pääsee osallistumaan osoitteessa www.tukholma.fi/kilpailu  

(1*) VisitSwedenin bränditutkimus 2014 Viewpoint Finland otos 500 ulkomaanmatkan tehnyttä suomalaista. 

(2*) SCB:n tilastoja vuodelta 2013.

(3*) Hamnundersökning 2013 Stockholmshamnar 

Lisätietoja antavat: 

Joonas Halla, VisitSweden PR Manager, +358 50 346 5256, joonas.halla@visitsweden.com 

Christa Grönlund, Viking Line, viestintäpäällikkö,  + 358 9 123 5242, christa.gronlund@vikingline.com

 

Tukholma on jo vuosia ollut suomalaisten suosikkimatkakohde. Juuri valmistuneen tutkimuksen* mukaan suomalaiset näkevät Tukholman kiinnostavana (81%) ja monipuolisena (78%) kaupunkilomakohteena. Myös mahdollisuus löytää jotain uutta Tukholmassa houkuttelee 40% vastaajista. 

”Koska suurin osa kuluttajista käyttää verkkoa tiedonhakuun matkoja suunnitellessaan halusimme tuottaa Tukholma.fi –portaalin, josta löytyy kaikki ajankohtainen tieto Tukholmasta, suomeksi ja suomalaisin silmin. Pyrimme uudessa portaalissa jatkuvasti tuomaan esille kaikkea sitä uutta, mitä Tukholma voi tarjota matkailijoille”, kertoo Visit Swedenin projektipäällikkö Thomas Junell.

Tukholma kiinnostaa monipuolisuudellaan ja kaupungissa vierailee vuosittain noin 1,8 miljoonaa suomalaista joko risteillen tai lentäen – suomalaiset ovat näin ollen kaupungin suurin kävijäryhmä. Vaikka suuri osa suomalaisista viettää Tukholmassa vain päivän, yli 80 % vastanneista harkitsevat kuitenkin lähtevänsä Tukholmaan hotelliyöpymisen sisältävälle matkalle. 
”Yöpymällä Tukholmassa kaupunki avautuu aivan uudella tavalla”, jatkaa Junell.

Tukholma on ravintola- ja ruokamaailman edelläkävijä uusine trendikkäine ravintoloineen ja upeine makuelämyksineen. Shoppailumahdollisuudet tarjoavat jokaiselle jotakin – suuret muoti- ja vaateketjuliikkeet sekä kuumimmat suunnittelijanimet ja vintageliikkeet ovat osa muodin  ja designin ainutlaatuista yhdistelmää.

Tukholman kehittyvää ruokakulttuuria ilmentää myös se, että matkalehti Mondo valitsi juuri uusimmassa numerossaan Tukholman vuoden 2014 ruokakohteeksi.

Uusi, jatkuvasti uudistuva ja ajankohtainen Tukholma.fi -portaali esittelee Ruotsin pääkaupungin parhaimmat puolet monipuolisen toimituksellisen sisällön kautta. Matkailija pääsee portaalin kautta jakamaan omia Tukholma-kokemuksia ja twiittaamaan vinkkejä. 

”Puemme Visit Swedenin kanssa runsaan Tukholma-tiedon kiinnostavaksi ja ajankohtaiseksi sisällöksi. Sen avulla tuotetaan lisäarvoa eri matkustajakohderyhmille: ennen ja jälkeen matkan, sekä matkan aikana ”, toteaa Sanoma yritysjulkaisujen Head of Custom Publishing Tanja Piipponen.

Teemoissa tulevat esille niin muoti kuin elämyksetkin, mutta myös paikallisten tukholmalaisten ääni halutaan kuuluville. Tukholmassa pitkään asuneen Veera Falkin blogi Stockholm by me tuo ainutlaatuisen näkökulman elämästä Tukholmassa. Stockholm by me –blogi siirtyy Tukholma.fi –portaalin alle 16.1.2014.

Lisätietoa:

Senior project Manager, Thomas Junell, thomas.junell@visitsweden.com ,   050-3388524

PR Manager, Joonas Halla, joonas.halla@visitsweden.com , 050-3465256

VisitSweden on viestintäyhtiö jonka tehtävänä on markkinoida Ruotsia niin maana kuin matkakohteena. VisitSwedenin omistajat ovat tasaosuuksin Ruotsin valtio ja matkailuelinkeino. Ruotsissa matkailuelinkeinon työllisyysvaikutus on 168 000 henkilötyövuotta ja liikevaihto 275,5 miljardia kruunua. Matkailuelinkeinon osuus maan bruttokansantuotteesta on 2,9 prosenttia ja matkailun vientiarvo on 106,5 miljardia kruunua. (Tillväxtverket, 2012) Suosituimpia kohteita ovat Lisebergin huvipuisto Göteborgissa, Kulturhuset Tukholmassa ja Sälenin hiihtokeskus.

Lähde: Viewpointin toteuttama VisitSwedenin matkailututkimus 01/2014. Tutkimukseen vastasi 500 ulkomaille matkustavaa suomalaista.