Kesäkausi lähenee ja punaiset laivat täyttyvät pian lapsiperheistä. Kesäsesonki on vilkkainta aikaa juuri lapsiperheiden Tukholman matkailussa. Suomalaiset ajattelevat myös enenemissä määrin Tukholmaa hyvin lapsiystävällisenä kohteena. VisitSwedenin Tukholman brändi-tutkimuksen mukaan fiilikset Tukholmasta juuri lapsiystävällisenä kohteena ovat kasvaneet 76-prosenttiin edellisvuoden 64 prosentista (1*). Suomalaisten yöpymisistä vuonna 2013 Tukholmassa 39 prosenttia tehtiin kesäkuukausien (kesä, heinä ja elokuu) aikana (2*). 

image

”Kesä on ehdottomasti korkeasesonkiamme ja aikaa jolloin lapsiperheet matkustavat eniten, ja siksi silloin on lapsille tarjolla erityisen paljon tekemistä. Kokousosastot muuttuvat juhannuksen tienoilla Ville Viking Muksuloiksi, jolloin lasten leikkitilat moninkertaistuvat.”, kertoo Viking Linen viestintäpäällikkö Christa Grönlund.

Tukholma kiinnostaa monipuolisuudellaan ja kaupungissa vierailee vuosittain noin 1,8 miljoonaa suomalaista joko risteillen tai lentäen – suomalaiset ovat näin ollen kaupungin suurin kävijäryhmä. Suomalaiset myös kuluttavat risteilymatkustajista toisiksi eniten. Tukholman matkan aikana suomalainen risteilymatkustaja kuluttaa keskimäärin 315 euroa, Turusta ja Naantalista tulijat jopa hieman enemmän kuin Helsingistä Tukholmaan matkaavat(*3).

Koska Tukholma on suomalaisille lapsiperheille kiinnostava kohde nimenomaan kesällä, haluamme tuoda perheiden näkökulman lähemmäksi kohteen markkinointia. ”Tukholma on monipuolinen kesäkaupunki veden äärellä. Djurgårdenin saaren monet tunnetut kohteet sekä kuninkaalliset puistoalueet luovat perustan rentouttavalle perhelomalle kesäisessä Tukholmassa.”, sanoo VisitSwedenin projektipäällikkö Thomas Junell.  

Etsimme siis kolmea perhettä, jotka vierailevat eri ikäisten lastensa kanssa Tukholmassa ja kokevat tietenkin suosittuja Junibackenin ja Skansenin seikkailuja, mutta myös rohkaisemme heitä löytämään omanlaisensa Tukholman.

Kilpailussa haetaan kolme lapsiperhettä tehtävään Tukholmassa. Perheiden tehtävänä on dokumentoida matkansa ja elämyksensä Tukholmassa matkavideon muodossa. Tehtävään valittujen perheiden matkavideot julkaistaan netissä Tukholma.fi-YouTube –kanavalla sekä yhteistyökumppaneiden sivuilla. Perheiden hakuaika on 6.5.-22.5.2014. Kolmen finalistiperheen videoista yleisö äänestää oman suosikkivideonsa viikoilla 23-24.

Tehtävään valittujen perheiden matkat sisältävät:

  • Viking Linen laivamatkat Helsinki/Turku – Tukholma m/p sis. hytin neljälle hengelle sekä ruokailut laivalla     
  • Yhden yön hotellimajoitukset Tukholmassa neljälle hengelle (2 x 2-hh / 1 yö) keskustahotellissa
  • Tukholma-kortit (48 h) neljälle hengelle

Kilpailuun pääsee osallistumaan osoitteessa www.tukholma.fi/kilpailu  

(1*) VisitSwedenin bränditutkimus 2014 Viewpoint Finland otos 500 ulkomaanmatkan tehnyttä suomalaista. 

(2*) SCB:n tilastoja vuodelta 2013.

(3*) Hamnundersökning 2013 Stockholmshamnar 

Lisätietoja antavat: 

Joonas Halla, VisitSweden PR Manager, +358 50 346 5256, joonas.halla@visitsweden.com 

Christa Grönlund, Viking Line, viestintäpäällikkö,  + 358 9 123 5242, christa.gronlund@vikingline.com

NOBEL-PALKINNOILLE UUSI KOTI

Vuonna 1900 perustettiin Nobel-säätiö, jonka unelmana oli perustaa kokonainen keskus, jossa ihmiset pääsisivät tutustumaan Nobel-palkinnon saloihin.  Kauan odotettu nähtävyys tulee olemaan vihdoin totta. Dagens Nyheter kirjoittaa, että Nobel-keskus on "suurin nykyaikainen yksityisesti rahoitettu museoprojekti". Keskuksen suunnitellaan valmistuvan vuonna 2018. Suunnittelu oli pitkä prosessi, josta järjestettiin suunnittelukilpailu. Kilpailuun kutsuttiin mukaan yhteensä 12 arkkitehtitoimistoa. Arkkitehtikilpailu tuotti monia erilaisia hienoja ideoita, ja lopulta rakennuksen suunnittelijaksi valittiin englantilainen David Chipperfieldin ja saksalaisen Christoph Felgerin arkkitehtitoimisto. 

Massiivinen Nobel-keskus tulee sijaitsemaan kauniilla paikalla, aivan veden ääressä. Nobel-keskuksen tontti sijaitsee keskellä Tukholmaa, Blasieholmenilla - aivan Nationalmuseetin takana.  Keskus tulee näkymään kauas paikkansa ansiosta, esimerkiksi Strandvägeniltä on suora näköyhteys. Strandvägeniä pitkin kulkee päivittäin valtava määrä turisteja. Nobel-keskuksen tarkoituksena onkin herättää myös kansainvälisten vierailijoiden kiinnostus.

Rakennuksesta tulee löytymään paljon samoja elementtejä kuin Nobelmuseosta. Keskuksessa käsitellään Alfred Nobelin elämää sekä eri tieteenaloja. Keskuksesta löytyy mm. Nobel-palkintojen historiasta kertova museo, ravintola, kokoustiloja sekä kirjasto. Keskuksen yläkerrokseen on tarkoitus rakentaa valtava auditorio, jossa Nobel-palkintojen jakamiset sekä niihin liittyvät juhlallisuudet tulevaisuudessa järjestetään.  Nobel-keskus on paikka, joka vetää ihmisiä puoleensa, inspiroi sekä herättää mielenkiintoa.

Nobel Centerin kotisivuille on rakennettu aikajana, jossa rakennusprojektia voi seurata projektin aloittamisesta aina avajaisiin asti.  Aikajanaan pääset tutustumaan osoitteessa: http://www.nobelcenter.se/sv/

Lähteet:

http://www.nobelcenter.se/

http://www.hs.fi/kulttuuri/a1380850993219

ABBA The Museumissa on käynyt avajaisvuoden aikana yli 350 000 kävijää. Museo juhlii ennätysmäistä kävijämääräänsä avaamalla uusia näyttelyitä Mamma Mia! -tilassaan 7.5.2014. Avajaispäivänä kaikille ABBAn asuihin pukeutuneille vapaa pääsy. 

ABBA The Museum ja Swedish Music Hall of Fame -musiikkitalo juhlistavat 7.5.2014 ensimmäistä toimintavuottaan.

ABBA-museo valittiin Ruotsissa vuoden 2013 kolmen parhaan matkailukohteen joukkoon, ja sen valtaisa suosio näkyy kävijämäärissä - yli 350 000 kävijää avajaisvuoden aikana.

"Tiesimme, että museosta tulisi mielenkiintoinen kohde Djurgårdenissa, kaikkien muiden ympärillämme olevien mahtavien kohteiden joukossa. Emme kuitenkaan osanneet uneksia, että saavuttaisimme näin suuren kävijämäärän näin lyhyessä ajassa, iloitsee ABBA The Museumin toimitusjohtaja Mattias Hansson.

ABBAn tarinaan liittyy olennaisesti ABBAn perinnön jatkuminen upean “Mamma Mia!” -musikaalin muodossa. Sen kantaesitys oli Lontoossa vuonna 1999, ja tänä vuonna vietetään musikaalin 15-vuotisjuhlaa. Mamma Mia! -musikaalin on nähnyt yli 54 miljoonaa katsojaa yli 400 kaupungissa eri puolilla maailmaa, ja se on 9. pisimpään esitetty musikaali Broadwayn historiassa. Mamma Mia! Samanniminen elokuva, jonka pääosissa ovat Meryl Streep ja Pierce Brosnan, on kaikkien aikojen tuottoisin elokuva.

Kunnianosoituksena musikaalin ja elokuvan uskomattomalle menestykselle ABBA The Museum avaa nyt uudet “Mamma Mia!” -näyttelyt, joissa on esillä kolme elokuvassa käytettyä alkuperäistä “Donna ja Dynamot” -asua. Kävijät voivat katsella myös kohtauksen Does Your Mother Know näyttämöä, joka pohjautuu Tukholman esityksen (2005) alkuperäisiin lavasteisiin. 

"Monet kävijät ovat kasvaneet aikuisiksi ABBAn rinnalla ja myöhemmin kertoneet ABBAsta lapsilleen Mamma Mia!n avulla," kertoo intendentti Ingmarie Halling. "Nyt kun Mamma Mia! -lavastus on paikoillaan, tuntuu että olemme lisänneet paljon pyydetyn puuttuvan osan kävijöidemme nähtäväksi."  

Uusi näyttely avataan 7.5., jolloin juhlitaan museon avajaisten 1-vuotisjuhlaa. Kaikkia kävijöitä kehotetaan pukeutumaan ABBAn asuihin – näin he pääsevät museoon ilmaiseksi! 

Lisätietoja:

ABBA the Museum,  press@abbathemuseum.com , +46 (0) 73 934 35 05

PR Manager, Joonas Halla,  joonas.halla@visitsweden.com  ,  050-3465256

Nya Carnegiebryggeriet on panimo, ravintola ja baari, jossa ei tulla tarjoilemaan viiniä, vaan paikka tarjoilee asiakkaille valikoiman jännittäviä, uusia oluita. Carlsbergin, Brooklyn Breweryn sekä yksityisten sijoittajien omistama paikka keskittyy valmistamaan pientuotettuja laatuoluita erilaisiin vuodenaikoihin. 

image

(Logo: http://www.nyacarnegiebryggeriet.se/)


Panimossa yhdistyvät amerikkalaiset sekä ruotsalaiset panimoperinteet, joita muokataan kokonaan uudenlaiseksi tyyliksi. Panimon työntekijät ovat opiskelleet ja harjoitelleet oluen valmistuksen syvimpiä salaisuuksia Yhdysvalloissa. Nya Carnegiebryggerietissa valmistetaankin oluita, joita ei muualta maailmasta löydä.

”Ravintolassa on houkutteleva tunnelma, ja kaikki olutharrastajista pariskuntiin ovat tervetulleita. Lähituotettu olut tuo ravintolalle lisämausteen”, sanoo ravintolan keittiömestari Billy White.

Aluksi valikoimasta löytyy viisi erilaista olutta, jotka tuovat lisämausteen panimon ravintolan ruoka-annoksiin. Pullo-oluet ovat myynnissä myös Systembolagetissa, valituissa ravintoloissa sekä baareissa. Valikoimasta löytyy suosikit niin vaalean kuin tummankin oluen ystäville ja tavoitteena on tuottaa eri vuodenaikoihin sopivia kausioluita, jotka täydentävät myös panimoravintolan tarjoamia makuelämyksiä. Nya Carnegiebryggerietin tavoitteena on viedä olutvallankumous ympäri maailmaa. 

image

(Kuva: http://goo.gl/Avh2xQ)

Maltaitten ylijäämät toimitetaan Tukholmassa sijaitsevaan puhdistuslaitokseen, jossa siitä tehdään biokaasua, jota myöhemmin käytetään panimotalon lämmitykseen.

Nya Carnegiebryggerietin Facebook-sivuilla huhutaan, että panimo sekä ravintola tullaan avaamaan ennen huhtikuun puoltaväliä, mutta tarkka päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin.

Nya Carnegiebryggerietin sijaitsee Tukholmassa osoitteessa Ljusslingan 15.

Lue lisää:

Kotisivut: http://www.nyacarnegiebryggeriet.se/

Instagramissa: http://instagram.com/nyacarnegiebryggeriet

Facebookissa: https://sv-se.facebook.com/NyaCarnegiebryggeriet

Linkit alkuperäisartikkeleihin (ruotsiksi ja englanniksi):

http://www.besoksliv.se/artikel/de-fixar-kaeket-pa-nya-bryggeriet-47211

http://brooklynbrewery.com/blog/news/new-brewery-stockholm/

 

Radio Skanstull – uusi radioasema ja kohtaamispaikka Tukholmassa

Keskellä Tukholmaa Skanstullin siltojen alla, lähellä Södermalmia ja Gullmarsplania erottavia vesiä, on jo vuodesta 2009 toiminut Trädgårdenin monitoimikeskus ja Under Bron -klubi – kohtaamispaikka jossa musiikki, taide, ruoka, juoma ja tunnelma ovat keskiössä. Nyt vaikuttajat Skanstull-ilmiön takana lanseeraavat täysin uuden ravintolan ja radiokanavan: Radio Skanstullin.

Radio Skanstull on internetradio, jota livestreamataan osoitteessa www.skansfull.fm. Lähetykset tehdään samannimisestä ravintolasta, joka sijaitsee Norrmalmin kaupunginosassa osoitteessa Regeringsgatan 71.

”Trädgården sekä Under Bron ovat viimeisen vuosikymmenen ajan jakaneet nuorten populäärikulttuuria eri muodoissa ihmisille, jotka kuuntelevat ja ovat uteliaita. Kun nyt saimme mahdollisuuden tehdä kaiken tämän tiivistetyssä muodossa pääkaupunkimme sydämessä, otamme vastuun ihmisten mielenkiinnon herättämisestä luovuuden ja uteliaisuuden keinoin. Tavoitteemme on saada ihmiset miettimään omaa elämäänsä, löytämään uusia polkuja ja ennen kaikkea kuuntelemaan.” kirjoittaa Noah Gibson, yksi projektin aloittajahenkilöistä.

Radio Skanstull on avoinna kuutena päivänä viikossa klo 07.00-02.00. Avajaisviikkoa vietetään 3.-8. maaliskuuta, jolloin radiossa ja ravintolassa on paljon mielenkiintoista ohjelmaa aamusta iltaan. Lue lisää avajaisviikon ohjelmasta täältä (ruotsiksi).

Lähde: Rodeo Magazine, lue alkuperäinen artikkeli täältä (ruotsiksi).

ABBA The Museum juhlistaa Abban Eurovision laulukilpailussa vuonna 1974 saavuttaman kansainvälisen läpimurron 40. vuosipäivää. Museo kutsuu koko perheen osallistumaan uusiin näyttelyihin ja nauttimaan Abba-faneille suunnatusta kunnianosoituksesta, josta vastaa museon oma kuoro: ABBA The Museum/The Choir .

 

Sunnuntaina 6. huhtikuuta eli päivänä, jolloin Abba voitti Euroviisut Brightonissa 40 vuotta sitten, museo tarjoaa erilaisia aktiviteetteja lapsille ja aikuisille sekä erityisesti Abba-faneille. Kävijät voivat tutustua näyttelyyn ja interaktiivisiin rakennelmiin, joissa he voivat nousta lavalle ja laulaa bändin jäsenten kanssa tai kokeilla virtuaalisesti heidän lava-asujaan. Lisäksi museo esittelee myös uusia tapoja juhlistaa Abban voittoa Euroviisuissa kappaleella Waterloo: 

“Voimme paljastaa uusia Waterloota koskevia näyttelyitä, joihin olen henkilökohtaisesti erittäin tyytyväinen”, sanoo museointendentti Ingmarie Halling. “Esimerkiksi Viewmaster-laitteella voi katsella kuvia Brightonista vuodelta 1974. Kuvia selatessa voi kuunnella Benny Anderssonia, joka lukee tuona päivänä Brightonissa kirjoittamiaan päiväkirjamerkintöjä. Meillä on myös ensimmäistä kertaa esillä upouusia esineitä, kuten hopeanmustat lavakengät, joita Benny käytti Abban voittaessa Ruotsin Melodifestivalen-laulukilpailun kappaleella Waterloo.”

Kävijöillä on myös mahdollisuus virkata ammattilaisten avustuksella oma Abba-lakki, jollainen Agnetha Fältskogilla oli päässään tuona voittoisana päivänä Brightonissa vuonna 1974.

Kitaranrakentaja Göran Malmberg rakensi tunnetun tähdenmuotoisen kitaran, jota Björn Ulvaeus käytti esityksen aikana Brightonissa 1974. Museo on kutsunut Göranin lauantaiksi pitämään kitaranrakennuksen mestarikurssin. Museo tarjoaa kiinnostuneille myös mahdollisuuden tilata tarkan kopion Björnin “tähtikitarasta”. Tähtikitaroita on valmistettu rajoitettu määrä Göran Malmbergin valvonnassa. Niissä on sekä hänen että Björn Ulvaeuksen allekirjoitus.

"Björnin tähtikitara on Waterloon tunnusmerkki ja pop-sensaatio Abban tärkeä symboli. Olemme erittäin ylpeitä siitä, että kitaranrakentaja tulee museomme tiloihin. Käytäthän hyväksesi tätä mahdollisuutta lunastaa itsellesi oma numeroitu kopio tähtikitarasta - se tulee olemaan elinikäinen muisto", sanoo Mattias Hansson, ABBA The Museumin toimitusjohtaja. 

Juuri sopivasti vuosipäivää varten Björn Ulvaeus on kirjoittanut pop-saagan: se on tarina neljästä nuoresta artistista, joista tuli kaksi rakastavaista paria, jotka muodostivat pop-yhtyeen nimeltä Abba ja jotka tuottivat koko maailmaa koskettavaa musiikkia. Ola Skogäng havainnollistaa tätä lapsille suunnattua tarinaa, josta myös aikuiset pitävät. Björn itse toimii kertojan roolissa kuvauksissa, joiden ensi-ilta on museossa 6. huhtikuuta. 

Myös museon oman kuoron ensiesitys on 6. huhtikuuta, jolloin laulajat esittävät erityiskonsertin ensimmäistä kertaa. Kuoroa johtaa Karin Bäckström Adolf Fredrikin musiikkikoulusta. Kuoro esittää useita Abban suurimpia hittejä, joihin lukeutuvat Waterloo, Thank You For The Music ja Chiquitita. Kappaleet esitetään Göran Arnbergin uudesti sovittamina kuoroversioina. Göran on työskennellyt monta vuotta Benny Anderssonin nuotinkirjoittajana ja sovittajana ja on Benny Anderssonin orkesterin (BAO) jäsen.

"Koska Abba ei aio yhdistyä uudelleen 40. vuosipäivää varten, Abban kappaleiden laulaminen kuorossa kuulosti kiinnostavalta vaihtoehdolta", sanoo Björn Ulvaeus. "Kun todella hyvä kuoro esittää Bennyn ja minun kirjoittamia lauluja, se on meidän lauluntekijöiden unelma."

Kuorolaulajat niin Ruotsista kuin eri puolilta maailmaa ovat hakeneet haluttuihin kuoronlaulajan paikkoihin. Mielenkiinto on ollut suurta, ja hakemuksia on tullut yli 50 maasta.

Valitsimme hiljattain voittajan maailmanlaajuisessa Puuttuva jäsen -kilpailussa, jossa yksi kansainvälinen kuorolaulaja voitti paikan kuorossa ja sai ilmaisen matkan Tukholmaan. Onnellinen voittaja on Grace McCullum Australiasta. Hän kertoi hakemuksessaan seuraavaa: “Abballa on aina ollut hyvin erityinen paikka australialaisten sydämessä, ja tiedän, että voin tuoda mukanani tämän intohimon aina Australiasta asti ABBA The Museum/The Choir -kuoron esitykseen”. Esitystä varten Grace on lentänyt Ruotsiin Hobartista Australiasta.

Mattias Hansson lisää:

"Abban tarina on koko maailmaa koskettava tarina. Niinpä tuntuu luonnolliselta antaa eri puolilla maailmaa asuville ihmisille mahdollisuus jakaa henkilökohtaisia muistojaan Abbasta ja sen kappaleista. Puuttuva jäsen -kilpailumme avulla keräämme tarinoita sosiaalisen median kautta, ja nämä kiehtovat kertomukset muodostavat puitteet kuoron esitykselle."

Varmistaakseen paikan kuoron esitykseen kävijöitä pyydetään hankkimaan pääsylippu museoon 6. päiväksi huhtikuuta klo 10.00–14.00. Jos kävijällä ei ole lippua kyseiseksi päiväksi, sisäänpääsy riippuu lippujen saatavuudesta. Kuoro esiintyy klo 15.00. Lippuja voi ostaa museosta (Djurgårdsvägen 68), museon verkkosivuilta (www.abbathemuseum.com) ja museon yhteistyökumppanin SJ:n verkkosivuilta (www.sj.se/abbathemuseum).

 

Tietoja ABBA The Museum -museosta

ABBA The Museum avasi ovensa yleisölle 7. toukokuuta 2013. Se sijaitsee Djurgårdenissa Tukholmassa, Liljevalchsgatanin ja Gröna Lundin välisellä alueella. Abba on yksi maailman menestyksekkäimmistä yhtyeistä. Se on myynyt yli 378 miljoonaa levyä maailmanlaajuisesti. ABBA The Museum antaa yleiskuvan yhtyeestä: tarina kertoo Abban perustamisesta 70-luvun alussa, läpimurrosta Waterloo-kappaleella vuonna 1974, suurimmista maailmakiertueista ja päättyy yhtyeen vuonna 1982 tapahtuneeseen hajoamiseen.

Museossa on tähän mennessä vieraillut yli 275 000 kävijää. Kansainväliset matkatoimistot valitsivat museon yhdeksi Ruotsin kolmesta huippukohteesta vuosittaisessa Ruotsin matkailugaalassa vuonna 2013.

 

Lehdistötiedustelut: 

ABBA The Museum: press@abbathemuseum.com, +46 - 73 934 35 05

 

ABBA The Museum

Aukioloajat 

Maanantai-tiistai: klo 10.00–18.00

Keskiviikko-torstai: klo 10.00–20.00 

Perjantai-sunnuntai: klo 10.00–18.00

 

Liput

Aikuiset: 195 SEK

Alle 6-vuotiaat lapset maksutta

Lastenliput 7–15-vuotiaille. Perheitä varten on saatavana perhelippu.

Varaa liput osoitteesta www.abbathemuseum.com

Tuoreimpia uutisia osoitteessa: www.facebook.com/abbathemuseum

 

Osoite: Djurgårdsvägen 68, Djurgården, Tukholma

image

Euroopan parhaat kokit saapuvat Tukholmaan edustamaan maataan kokkien EM-kilpailussa eli Bocuse d’Or Euroopan osakilpailussa. Kilpailu järjestetään 7.-8.5. Tukholman messukeskuksessa GastroNord- ja Vinnordic-ruoka- ja juomamessujen yhteydessä. 

 Bocuse d’Or Euroopan osakilpailu järjestetään ensimmäistä kertaa Ruotsissa. Tukholmalle ominaiset piirteet luovana gastronomiakaupunkina ovat valinnan takana.Tukholmaan kokoontuu eri puolilta maailmaa monia lahjakkuuksia, jotka yhdistävät gastronomiaa muihin luoviin taidemuotoihin kuten muotiin, musiikkiin ja muotoiluun.

  Tukholman valitseminen maailman arvostetuimman ruoanvalmistuskilpailun pitopaikaksi on osoitus siitä, että Tukholmasta on tullut merkittävä ruokakaupunki. Bocuse d’Or houkuttelee paikalle matkailijoita ja tulevia sijoittajia sekä vahvistaa kuvaa Tukholmasta luovana gastronomisena kohteena, toteaa Tukholman pormestari Sten Nordin.

Kisa mitalisijoista on kovempaa kuin koskaan aikaisemmin, sillä Bocouse d´Or kilpailuun osallistuu ennätysmäärä jo toista kertaa mukana olevia kokkeja. Suomen, Norjan, Ruotsin sekä Englannin kokit ovat aikaisemmin sijoittuneet kärjen tuntumaan kilpailussa. 20 maata kisaavat Tukholman osakilpailussa ja näistä 12 parasta joukkuetta jatkaa Bocouse d´Or finaaliin Lyoniin. 

Ruotsalaisia pääraaka-aineita

Kilpailijoiden on valmistettava 5 tunnin ja 35 minuutin kuluessa kalaruokalaji ja liharuokalaji 12 hengelle. Bocuse d’Or määrää liha- ja kalaruoan pääraaka-aineet, ja ne hankitaan suoraan ruotsalaisilta tuottajilta. Ensimmäistä kertaa kilpailun historiassa kaikki pääraaka-aineet hankitaan siitä maasta, jossa karsintakilpailu järjestetään. Kalaraaka-aineina on seitiä, ostereita Grebbestadista ja sinisimpukoita Mollösundista. Nordsjöfisk AB toimittaa nämä kaikki Ruotsin länsirannikolta. Liha on Gotlannista peräisin olevaa ruotsalaista porsasta, ja sen toimittaa Svenskt Kött. Kymmenen maan kilpailijat mittelevät ensimmäisen päivän ja jatkavat kisaa seuraavana päivänä.

Kuhunkin joukkueeseen kuuluu kokki, assistentti, valmentaja, puheenjohtaja ja manageri. Ruotsia edustaa Tommy Myllymäki ja Suomea Matti Jämsén.

 Toivotamme kaikki kilpailijat, heidän joukkueensa ja tukijansa tervetulleiksi Tukholman Bocuse d’Or -kilpailuun. Tavoitteenamme on järjestää gastronominen juhla, jonka keskipisteenä on kokki. Tämä on upea tilaisuus esitellä ainutlaatuisia ruotsalaisia raaka-aineita, iloitsee Bocuse d´Or Euroopan kunniapuheenjohtaja Mathias Dahlgren.

Kilpailevat maat sekä kandidaatit ovat :

Belgia: Peter Aesaert, Warande Bxl

Bulgaria: Peter Petrov Plamenov, CultGourmet

Tanska: Kenneth hansen, Svinklöv Badehotel

Viro: Dimitri Haljuko, Restaurant Cru OY

Suomi: Matti Jämsen, G.W. Sundmans

Islanti: Sigurdur Helgason, Restaurant Grillid Radissonblu Hotel

Alankomaat: Jan Smink, Kwartier Noord

Norja: Örjan Johannessen, Bekkjarvik Gjestgiveri

Venäjä: Igor Sus, Restaurant Rafinad

Espanja: Alberto Moreno, Gruo D.H Gastro

Iso-Britannia, Adam Bennett, The Cross in Kenilworth

Ruotsi: Tommy Myllymäki, Restaurang Sjön

Turkki: Curcan Gulmez, Four Seasons Hotel Sultanahmet Istanbul

Näiden maiden joukkueet eivät vielä ole varmistuneet: Itävalta, Unkari, Saksa, Sveitsi, Luxenburg, Italia sekä Ranska.

 

Lisätietoa

PR Manager, Joonas Halla,  joonas.halla@visitsweden.com,  050-3465256

Projektipäällikkö, Frida Rönnlund,  Svenska Bocuse d’Or Akademien ,  frida.ronnlund@gastronomisverige.se, +46 708–99 96 86. 

 

Tukholma on jo vuosia ollut suomalaisten suosikkimatkakohde. Juuri valmistuneen tutkimuksen* mukaan suomalaiset näkevät Tukholman kiinnostavana (81%) ja monipuolisena (78%) kaupunkilomakohteena. Myös mahdollisuus löytää jotain uutta Tukholmassa houkuttelee 40% vastaajista. 

”Koska suurin osa kuluttajista käyttää verkkoa tiedonhakuun matkoja suunnitellessaan halusimme tuottaa Tukholma.fi –portaalin, josta löytyy kaikki ajankohtainen tieto Tukholmasta, suomeksi ja suomalaisin silmin. Pyrimme uudessa portaalissa jatkuvasti tuomaan esille kaikkea sitä uutta, mitä Tukholma voi tarjota matkailijoille”, kertoo Visit Swedenin projektipäällikkö Thomas Junell.

Tukholma kiinnostaa monipuolisuudellaan ja kaupungissa vierailee vuosittain noin 1,8 miljoonaa suomalaista joko risteillen tai lentäen – suomalaiset ovat näin ollen kaupungin suurin kävijäryhmä. Vaikka suuri osa suomalaisista viettää Tukholmassa vain päivän, yli 80 % vastanneista harkitsevat kuitenkin lähtevänsä Tukholmaan hotelliyöpymisen sisältävälle matkalle. 
”Yöpymällä Tukholmassa kaupunki avautuu aivan uudella tavalla”, jatkaa Junell.

Tukholma on ravintola- ja ruokamaailman edelläkävijä uusine trendikkäine ravintoloineen ja upeine makuelämyksineen. Shoppailumahdollisuudet tarjoavat jokaiselle jotakin – suuret muoti- ja vaateketjuliikkeet sekä kuumimmat suunnittelijanimet ja vintageliikkeet ovat osa muodin  ja designin ainutlaatuista yhdistelmää.

Tukholman kehittyvää ruokakulttuuria ilmentää myös se, että matkalehti Mondo valitsi juuri uusimmassa numerossaan Tukholman vuoden 2014 ruokakohteeksi.

Uusi, jatkuvasti uudistuva ja ajankohtainen Tukholma.fi -portaali esittelee Ruotsin pääkaupungin parhaimmat puolet monipuolisen toimituksellisen sisällön kautta. Matkailija pääsee portaalin kautta jakamaan omia Tukholma-kokemuksia ja twiittaamaan vinkkejä. 

”Puemme Visit Swedenin kanssa runsaan Tukholma-tiedon kiinnostavaksi ja ajankohtaiseksi sisällöksi. Sen avulla tuotetaan lisäarvoa eri matkustajakohderyhmille: ennen ja jälkeen matkan, sekä matkan aikana ”, toteaa Sanoma yritysjulkaisujen Head of Custom Publishing Tanja Piipponen.

Teemoissa tulevat esille niin muoti kuin elämyksetkin, mutta myös paikallisten tukholmalaisten ääni halutaan kuuluville. Tukholmassa pitkään asuneen Veera Falkin blogi Stockholm by me tuo ainutlaatuisen näkökulman elämästä Tukholmassa. Stockholm by me –blogi siirtyy Tukholma.fi –portaalin alle 16.1.2014.

Lisätietoa:

Senior project Manager, Thomas Junell, thomas.junell@visitsweden.com ,   050-3388524

PR Manager, Joonas Halla, joonas.halla@visitsweden.com , 050-3465256

VisitSweden on viestintäyhtiö jonka tehtävänä on markkinoida Ruotsia niin maana kuin matkakohteena. VisitSwedenin omistajat ovat tasaosuuksin Ruotsin valtio ja matkailuelinkeino. Ruotsissa matkailuelinkeinon työllisyysvaikutus on 168 000 henkilötyövuotta ja liikevaihto 275,5 miljardia kruunua. Matkailuelinkeinon osuus maan bruttokansantuotteesta on 2,9 prosenttia ja matkailun vientiarvo on 106,5 miljardia kruunua. (Tillväxtverket, 2012) Suosituimpia kohteita ovat Lisebergin huvipuisto Göteborgissa, Kulturhuset Tukholmassa ja Sälenin hiihtokeskus.

Lähde: Viewpointin toteuttama VisitSwedenin matkailututkimus 01/2014. Tutkimukseen vastasi 500 ulkomaille matkustavaa suomalaista.

Tänään, 5. joulukuuta, Spotify julkaisi yhteistyösopimuksen Djurgårdenille avattavan ABBA The Museumin kanssa. Yhteistyön tarkoituksena on integroida ja pidentää museoon kaavailtavaa musiikkikokemusta. Spotifyn ja ABBA museon aktiviteettejä tullaan näkemään sekä itse museossa että Spotifyn omilla kanavilla.

ABBA The Museum tullaan avaamaan yleisölle keväällä 2013. Museo rakennetaan ensi vuoden alussa Gröna Lundin -huvipuiston kupeeseen avattavan Swedish Music Hall of Famen yhteyteen.

"ABBA on ikoninen bändi pop-musiikin historiassa, jonka tahdissa olen ilokseni saanut varttua. Tuntuu erittäin hauskalta sekä kunniakaalta tehtävältä päästä luomaan yhteistyössä ABBA-museon kanssa interaktiivista musiikkimiljöötä nuoruuteni yhtyeen ympärille.", sanoo Spotifyn perustaja ja toimitusjohtaja Daniel Ek.

"Musiikin striimaus internetissä on yksi syy sille, että  ABBA on saanut täysin uuden kuuntelijasukupolven. Monet jotka eivät olleet edes syntyneet meidän aktiivisimmalla kaudella ovat lyötäneet musiikkimme internetin kautta. ABBA The Museumista tulee toivottavasti viihdyttävä ja mielenkiintoinen musikaalinen kokemus, joka pohjautuu pitkälti interaktiivisuudelle. En rehellisesti sanottuna osaa sanoa parempaa partneria interaktiiviselle musiikkikokemukselle kuin Spotify.", kertoo Björn Ulvaeus.  

Pop-musiikki on osa Ruotsin kulttuuriperintöä ja kansainvälisesti tärkeä osa maan brändiä. Tätä monipuolista kulttuuriaarretta ja sen historiaa keräämään ja säilyttämään tulevaisuudessa perustettiin säätiö Svenska Musikskattens Hus, joka alkoi kerätä varoja museon perustamiseen. Hallituksessa on mukana tunnettuja nimiä musiikkialalta - ja myös joitain Ruotsin suosituimpia artisteja, kuten Eva Dahlgren, Jason Diakité (Timbuktu) ja Niklas Strömstedt.

Museossa Swedish Music Hall of Fame halutaan kuvata kävijöille elävästi tämän päivän menestyksen yhteys historiaan. Kun museo avataan, siellä voi tutustua niin pysyviin kuin vaihtuviin musiikkinäyttelyihin vuodesta 1920 tähän päivään sekä ruotsalaisen populaarimusiikin ”Hall of Fameen”. Musiikkialan edustajat ja vierailevat kuraattorit järjestävät näyttelyitä. Lisätiedot museon ensimmäisestä näyttelystä julkistetaan kesän aikana. Rakennuksen on suunnitellut arkkitehtitoimisto Celsing Arkitekter ja se tulee sijaitsemaan keskellä Djurgårdenin huvittelualuetta. Julkisivu tulee olemaan ainutlaatuinen ja avoin piazza luo rakennukseen eteläeurooppalaista tunnelmaa. Museon yhteyteen tulee persoonallinen, 50 huoneen Melody Hotel sekä ravintola ja baari.

Lisätietoja: Charlotte Wiking, toimitusjohtaja, Musikeum Puhelinnumero: +46 76 880 61 64 Sähköpostiosoite: charlotte.wiking@musikskattenshus.org Lotta Balodis, lehdistövastaava Puhelinnumero: + 46 70 483 62 25 Sähköpostiosoite: lotta@bystrombalodis.se www.musikskattenshus.org Lehdistökuvat: Jenny Engström, jenny@bystrombalodis.se, +46 73 041 58 93