ABBA The Museumissa on käynyt avajaisvuoden aikana yli 350 000 kävijää. Museo juhlii ennätysmäistä kävijämääräänsä avaamalla uusia näyttelyitä Mamma Mia! -tilassaan 7.5.2014. Avajaispäivänä kaikille ABBAn asuihin pukeutuneille vapaa pääsy. 

ABBA The Museum ja Swedish Music Hall of Fame -musiikkitalo juhlistavat 7.5.2014 ensimmäistä toimintavuottaan.

ABBA-museo valittiin Ruotsissa vuoden 2013 kolmen parhaan matkailukohteen joukkoon, ja sen valtaisa suosio näkyy kävijämäärissä - yli 350 000 kävijää avajaisvuoden aikana.

"Tiesimme, että museosta tulisi mielenkiintoinen kohde Djurgårdenissa, kaikkien muiden ympärillämme olevien mahtavien kohteiden joukossa. Emme kuitenkaan osanneet uneksia, että saavuttaisimme näin suuren kävijämäärän näin lyhyessä ajassa, iloitsee ABBA The Museumin toimitusjohtaja Mattias Hansson.

ABBAn tarinaan liittyy olennaisesti ABBAn perinnön jatkuminen upean “Mamma Mia!” -musikaalin muodossa. Sen kantaesitys oli Lontoossa vuonna 1999, ja tänä vuonna vietetään musikaalin 15-vuotisjuhlaa. Mamma Mia! -musikaalin on nähnyt yli 54 miljoonaa katsojaa yli 400 kaupungissa eri puolilla maailmaa, ja se on 9. pisimpään esitetty musikaali Broadwayn historiassa. Mamma Mia! Samanniminen elokuva, jonka pääosissa ovat Meryl Streep ja Pierce Brosnan, on kaikkien aikojen tuottoisin elokuva.

Kunnianosoituksena musikaalin ja elokuvan uskomattomalle menestykselle ABBA The Museum avaa nyt uudet “Mamma Mia!” -näyttelyt, joissa on esillä kolme elokuvassa käytettyä alkuperäistä “Donna ja Dynamot” -asua. Kävijät voivat katsella myös kohtauksen Does Your Mother Know näyttämöä, joka pohjautuu Tukholman esityksen (2005) alkuperäisiin lavasteisiin. 

"Monet kävijät ovat kasvaneet aikuisiksi ABBAn rinnalla ja myöhemmin kertoneet ABBAsta lapsilleen Mamma Mia!n avulla," kertoo intendentti Ingmarie Halling. "Nyt kun Mamma Mia! -lavastus on paikoillaan, tuntuu että olemme lisänneet paljon pyydetyn puuttuvan osan kävijöidemme nähtäväksi."  

Uusi näyttely avataan 7.5., jolloin juhlitaan museon avajaisten 1-vuotisjuhlaa. Kaikkia kävijöitä kehotetaan pukeutumaan ABBAn asuihin – näin he pääsevät museoon ilmaiseksi! 

Lisätietoja:

ABBA the Museum,  press@abbathemuseum.com , +46 (0) 73 934 35 05

PR Manager, Joonas Halla,  joonas.halla@visitsweden.com  ,  050-3465256

Kuva: Lola Akinmade Åkerström/imagebank.sweden.se

Tukholmalaiset ovat juhlineet kevääntuloa Skansenilla jo vuodesta 1894. Maailman vanhinta ulkoilmamuseota ei tunnu ikä painavan – se teki juuri pääsiäisenä uuden kävijäennätyksen, kun alueella vieraili juhlapyhien upeassa auringonpaisteessa yli 57 000 kävijää!

Skansenilla kevät jatkuu vilkkaana, sillä se on perinteinen vierailukohde myös vappuna. Vappuviikonloppuna myös Skansenin rakastettu pieneläinpuisto aukeaa yleisölle – herttaiset kaninpoikaset, kilit, kääpiövuohet, marsut ja muut pikkueläimet odottavat eläintenystäviä tänä vuonna hieman uudessa paikassa. Mini-Skansen korvaa vuodesta 1955 toimineen Lill-Skansenin alkavalla kesäkaudella alueen pieneläinpuistona. Lill-Skansen avautuu uudistuneena, ympärivuotiseksi muuttuneena ja entistä laajempana kohteena maaliskuussa 2012. Mini-Skansen sijaitsee kätevästi monenlaista toimintaa (mm. elokuvaesityksiä, kasvomaalausta ja askartelua) lapsille tarjoavan Skogens Husin naapurissa. Mini-Skansen on yleisölle avoinna vappuaatosta 18. syyskuuta saakka. Maailman vanhin ulkoilmamuseo Tukholman Djurgårdenin saarella sijaitseva Skansenia on maailman ensimmäinen ulkoilmamuseo. Ruotsin suosituimpiin kuuluva matkailukohde kerää vuosittain 1,3 miljoonaa kävijää eri puolilta maailmaa. Skansenin porttien sisältä löytyy varsinaisen ulkoilmamuseon ja sen ainutlaatuisen rakennuskokoelman ja talonpoikaiskulttuuria esittelevien käsityöpajojen ohella muun muassa pohjoismaisiin villi- ja kotieläimiin keskittyvä eläinpuisto, laaja valikoima kahviloita ja ravintoloita sekä suosittu konserttilava, jonka yhteislauluillat ovat Ruotsissa käsite. Kaupanpäällisinä tulevat huikeat näköalat Tukholman keskustaan. Skansenin aukioloajat ja tapahtumatiedot sekä lippuhinnat: www.skansen.se